Taksony
-2 °C
3 °C

Dárdai sejti, Storck miért mellőzi Nikolicsot

2017.08.01. 09:29

Dárdai Pál a Magyar Időknek adott interjújában a berlini élete és munkája mellett a magyar focit is, elsősorban természetesen a válogatottat is említette. Leginkább az Andorra elleni meccs kapcsán, a keretből kimaradó Nikolics Nemanja helyzetét elemezte.

  • Dárdai azt mondta, hogy az a legvalószínűbb, hogy Nikolics egész egyszerűen nem fér bele Bernd Storck filozófiájába. Szerinte a magyar futballszövetség jó döntést hozott azzal, hogy nem döntött elhamarkodottan és nem bontotta fel a magyar kapitány szerződését.
  • Dárdai szerint az akadémiai képzéssel ott van a legnagyobb baj, hogy korábban kellene elkezdeni a gyerekek képzését. Szerinte az iskolákat is be kell vonni, és jóval a 14-15 kor előtt bevezetni a napi két edzést, mert nem érdemes olyan házra alapozna, amelyik reped.
  • Szóba került Dzsudzsák Balázs korábbi, esetleges berlini szerződése, amiről Dárdai azt mondta, a Hertha nem tudta kielégíteni Dzsudzsák bérigényét. Egyébként is a berliniek igazoláspolitikája inkább a fiatal tehetségek szerződtetése felé hajlik, olyanok felé, akiket jó haszonnal később el tudnak adni, Dzsudzsák pedig már nem fért bele ebbe a képbe.
  • Dárdai mindhárom fiú gyermeke futballista, vagy éppen az válik majd belőle. Azt vallja Dárdai, hogy visszalépés lenne számukra, ha esetleg Magyarországra jönnének, mert kiesnének a német edzésekből. Bár magyarok, de az életük fő része Berlinben van.