Vilma
3 °C
13 °C

A Honvéd volt edzője rögtön bekezdett a DAC-nál

2017.08.02. 11:25

Egyelőre nagyon megy a Dunaszerdahelynek a szlovák bajnokságban, két meccs után veretlenül áll a csapat. A Budapest Honvéd volt edzőjével Marco Rossival eddig veretlenek, és máris egy 21 éves rekordot döntöttek meg.

A DAC az első fordulóban Podbrezovát verte otthon 1-0-ra, majd a Trencsén otthonában nyert 2-1-re. A klub most indult 23-adszor a szlovák élvonalban, a mostanival együtt csak négyszer fordult elő, hogy az első két bajnokit megnyerték. Az pedig, hogy otthon és idegenben is nyerjék az első két fordulót 21 éve nem sikerült.

Hétvégén a DAC vendége a Ruzomberok lesz, és ha nyer Rossi csapata, akkor történelmet ír, hiszen olyan még sosem fordult elő, hogy a Dunaszerdahely három győzelemmel kezdje az idényt. A Ruzomberok egy vereséggel, majd egy 4-0-s hazai győzelemmel kezdett.

A klub honlapja azt is megemlíti, hogy Marco Rossi a 23. szakvezetője a klubnak az élvonalban. Elődjei közül csak Dušan Radolskýnak sikerült megnyernie az első két bajnokit. Vezetése alatt végül a negyedik helyen zárta a csapata az 1992-1993-as idényt. Negyed évszázad után tehát Rossi összesítve a második, az önálló szlovák bajnokságban pedig az első edző lett ilyen sikeres kezdéssel. És ő lehet az első, aki három győzelemmel kezd a DAC kispadján.

Pedig a felkészülési meccseken a DAC-nak nem ment ilyen jól, a Salzburgtól 5-1-re, az Austria Wientől 4-0-ra kapott ki és csak a Zlin elleni 0-0 volt elfogadható eredmény. A csapatban három magyar játszik, a volt Puskás Akadémia-védő Kocsis Gergő és a csatár Mervó Bence még nem kapott lehetőséget, Vida Kristopher viszont a csapata eddigi három góljából kettőt vállalt.