Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Befagyasztották a volt Barca-védő vagyonát egy drogkartell miatt

2017.08.10. 09:40

Az amerikai hatóságok szerdán kiadott közleménye szerint Rafael Márquez, a mexikói válogatott csapatkapitánya is a között a 21 személy között van, akik ellen intézkedéseket hozott az USA pénzügyminisztériuma, mert vizsgálatuk szerint üzleti jellegű kapcsolatban álltak egy drogkartell vezetőjével.

A döntés értelmében az érintettek valamennyi USA-ban tartott vagy amerikai szervezet kezelésében lévő pénzét befagyasztották.

Márquez szerdán kihagyta klubja, a guadalajarai Atlas edzését, majd este nyilatkozatot tett az ügyben, kategorikusan tagadva a vádakat.

„Ma számos hírforrás arról számolt be, hogy érintett vagyok az amerikai pénzügyminisztérium egyik vizsgálatában, feltételezett kapcsolataim miatt egy bűnszervezettel. Kategorikusan cáfolom, hogy bármiféle kapcsolatom lett volna az említett szervezettel, és mindazzal, ami a legtöbb híradásban rólam az ügy kapcsán megjelent.”

A 140-szeres mexikói válogatott játékos elmondta, hogy az ügyvédei már dolgoznak az ügy mihamarabbi tisztázásán, illetve arra kérte az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a családját.

Az érintettek között van még egy – Mexikóban – ismert név is, az énekes Julio Cesar Álvarez. Őt és Márquezt is azzal vádolják, hogy

régóta kapcsolatban álltak Flores Hernandezzel, képviselték a szervezetét és tárolták annak vagyonát.

Márquez a beszámolók szerint még szerdán önkéntes vallomást tett az ügy kapcsán a mexikói főügyésznek. A 38 éves védő két évtizede szolgálja a válogatottat, négy világbajnokságon képviselte hazáját, játszott többek között a Barcelonában és a Monacóban is, négyszer volt spanyol bajnok, kétszeres BL-győztes. A játékos 2015-ben tért vissza hazájába, azóta az Atlas játékosa.