Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

A videóbíró sem ment meg az emberi hibáktól

2017.08.21. 11:29 Módosítva: 2017.08.21. 11:33

Sinisa Mihajlovic, a Torino labdarúgócsapatának edzője szerint Davide Massa játékvezető szabályos körülmények között született góltól fosztotta meg őket a Bologna elleni vasárnapi bajnokin, és rosszul alkalmazta a videóbírós szabályt – írja az MTI.

A szóban forgó eset a találkozó 83. percében történt, amikor 1-1–es állásnál a torinói Álex Berenguer lőtt a hazai csapat kapujába, ám a bíró már a gólpassznál lest jelzett, és belefújt az akcióba.

A videón látszik, hogy ez téves döntés volt, ugyanis az előkészítő Andrea Belottihoz egy bolognai játékostól, Mattia Destrótól került a labda, így ő nem lehetett leshelyzetben.

A torinóiak edzője is ezt emelte ki, szerinte a stadionban mindenki látta, hogy Destrótól került a labda Belottihoz, így a játékvezető nem adott meg egy szabályos gólt. Azt is megjegyezte, ők az új szabályról azt a tájékoztatást kapták, hogy kétes esetekben a játéknak folytatódnia kell, és a játékvezetőnek csak azt követően kell kérnie a videóbírós kolléga segítségét, ha az akció már befejeződött és a játék áll.

Ebben az esetben ugyanakkor nem ez történt, a bíró már azelőtt a sípjába fújt, hogy Berenguer a kapuba lőtt volna. Emiatt később már hiába kérte a videobírót, döntését már nem változtathatta meg, a játék pedig a Bologna szabadrúgásával folytatódott.

A játékvezető is csak ember, tehát hibázhat, de nem lett volna szabad megszakítania a játékot. Egyébként mi értelme a videóbírónak?

– utalt Massa döntésére a szakember.