Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Kirúgták a Greuther Fürth magyar edzőjét

2017.08.28. 16:22

Menesztették Radoki Jánost, a német másodosztályú Greuther Fürth labdarúgócsapatának magyar-német kettős állampolgárságú vezetőedzőjét, írta az MTI.

Radokinak hétfőn azért kellett távoznia, mert csapata négy vereséggel kezdte a bajnoki szezont. A Fürth - amelynek a magyar válogatott kapus, Megyeri Balázs a csapatkapitánya, és ott játszik a hátvéd Pintér Ádám is - négy forduló után a 18., utolsó helyen áll.

"Nagyon sajnálom, hogy nem folytathatjuk a közös munkát Jánossal, de a klub jövőjéről van szó, ami mindennél fontosabb" - nyilatkozta Helmut Hack klubelnök.

Radoki 1972-ben Móron született, de gyermekkorában a szüleivel Németországba költözött. Augsburgban kezdett futballozni, 1996 és 1999 között a Fürth-ben futballozott, majd a Bundesligába feljutott Ulm szerződtette. 1999 és 2001 között 25 első osztályú mérkőzésen játszott, és magyar válogatott kerettag is volt, Bicskei Bertalan figyelt fel rá. 2000 őszén meg is hívta a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre, de végül nem lépett pályára.

Radoki János a Greuther Fürth együtteséhez 2013 januárjában tért vissza. Több mint három évig a klub utánpótlásában tevékenykedett, tavaly novemberben átvette a felnőtt csapat irányítását, majd április közepén két évvel meghosszabbította a szerződését.