Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Storck köszöni a telt házat

2017.08.30. 21:57

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint sikerült elvégezniük a tervezett munkát, így a magyar futballválogatott felkészülten várja a csütörtöki, lettek elleni világbajnoki selejtezőt.

A német szakember a Telkiben tartott szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, rendkívül jó benyomása van a játékosok erőnlétét illetően, továbbá a csapat hangulata is teljesen más, mint a legutóbbi mérkőzéseken, ami nagyban köszönhető annak, hogy sokan visszatértek.

"Tudjuk, mire számíthatunk. Az 5-3-2-es felállás és a defenzív játék az Európa-bajnok portugáloknak is nehézséget okozott, ahogy a lettek gyors kontrajátéka is. Fontos a csütörtöki meccs, mert nagyon nagy elismerés, hogy az andorrai kudarc ellenére telt ház lesz, ami a múltbéli sikereknek szól. A játékosok alig várják, hogy pályára léphessenek és bizonyíthassanak" - mondta Storck.

Gulácsi Péter kapus arról beszélt, hogy ezúttal kevés idejük volt, érdemben kedden edzettek együtt először, mert sokaknak regenerálódni kellett a hétvégi mérkőzések után.

"A kinti meccsen megérdemelten nyertünk. Ugyan volt helyzetük a letteknek is, de többnyire eladott labdából és kontrából voltak veszélyesek. Éppen ezért most többet fogjuk birtokolni a labdát, labdavesztés után pedig gyorsan meg kell akadályozni a kontrát" - mondta az RB Leipzig kapusa.

A válogatottba két év után újra meghívott Varga Roland kijelentette, a három pont megszerzése a cél. A ferencvárosi játékos Storcknál először kerettag, de jó előérzete van.

Csütörtökön 20.45-kor a Groupama Arénában kezdődik a magyar-lett, amelyen a hazai keretből Márkvárt Dávid nem lesz bevethető.

A magyarok hat forduló után hét ponttal a világbajnoki selejtezőcsoportjuk harmadik helyén állnak. Reális esély már nincs a továbbjutásra, a százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakkal szemben ugyanis 11, míg az Európa-bajnok portugálokkal szemben nyolc pont a hátrány. A hatosból az első kijut a jövő évi, oroszországi vb-re, a második pótselejtezőt játszhat. (MTI/Index)