Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszer kezezett az ötösön, Kassai továbbengedte

2017.09.06. 09:56

Kassai Viktorról nem nagyon hallottunk a felejthetetlen Real-Bayern óta, de kedden újra nívós meccset, a török-horvát vb-selejtezőt vezette.

A törökök 1-0-ra győztek Cenk Tosun 75. percben szerzett góljával, de könnyen lehet, hogy nem ennyi a végeredmény, ha a magyar bíró a 10. percben a szabályok szerint fúj.

Balról, Modrictól jött a horvát beadás, ami megcsúsztatva tökéletes volt az előrehúzódó középhátvédnek, Vidának, aki bólintott is, csakhogy a levegőbe fejelt, ugyanis a labda valahogy mégsem jutott el hozzá: a visszafutó török középcsatár, Burak Yilmaz, amikor előtte már elment a labda, alkarját feje mellé emelve kézzel megállította azt. Innen visszapattant a fejére, majd újra a karjára - már véletlenül - , aztán a kapufára. A kipattanót felszedte a kapus.

A magyar partjelző oldalán történt az eset, neki látnia kellett, Kassainak is feltűnhetett volna - talán fel is tűnt - , de nem ítélt semmit.

Óriási büntetőt nem adott meg a horvátoknak,

és azt már nem is említenénk, hogy a szándékos kezezés gólhelyzetben még kiállítás is lehet.

A horvát újságok szét is szedik Kassait, pár megjegyzés a sajtóból:

  • kriminális eset
  • drasztikus kárt okozott
  • hátszelet adott a törököknek

A törökök a meccs előtt 5 ponttal le voltak maradva a horvátoktól, most már csak kettővel vannak. A horvátoknak és az izlandiaknak 16-16, a törököknek 14 pontjuk van két meccsel a vége előtt, ahogy az ukránoknak is. A csoportelső kijut a vébére, a második pótselejtezőt játszhat.

(A horvát fordításban a Csakfoci.hu segített nekünk.)