Natália
1 °C
7 °C

A Premier League logikus döntéssel rövidíti az átigazolási időszakot

2017.09.08. 08:23

Akár húsz nappal is rövidebb lehet az átigazolási időszak az angol Premier League-ben szereplő csapatok számára, döntöttek a klubvezetőt a csütörtöki részvényesi ülésen, írja az MTI. 

Az átigazolási időszak eddig - igazodva a legtöbb európai bajnoksághoz - augusztus 31-én zárult. Azonban Premier League ennél jóval korábban, már augusztus 11-én elrajtolt, azaz idén húsz nappal az átigazolási időszak zárását megelőzően. Ez olyan furcsaságokhoz vezetett, hogy például Alex Oxlade-Chamberlain az Arsenalban játszott a Liverpool ellen, majd négy nappal később a londoniakat 4-0-ra legyőző csapathoz szerződött. 

Emiatt a jövőben a szezon első bajnokiját megelőző csütörtök 17 óra lesz az átigazolási szezon zárása az angol elsőosztályú csapatoknak. Az új szabály csak a játékosok vételét korlátozza, az eladásukat nem, illetve az angol másod-, harmad- és negyedosztályra a mostani változás nem vonatkozik. Habár az érintett klubok szeptember 21-i ülésén szintén napirendre kerül majd a téma.

Az átigazolási időszak mostaninál korábbi zárását, a bajnoki nyitányokhoz való igazítását több európai klub, valamint a kontinens sportági szövetségének (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is támogatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?