Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Hemingway szerint biztosan lesz új stadionja a Honvédnak

2017.09.21. 10:37

Eredménytelenül zárult a Honvéd stadionra kiírt pályázat a napokban, de az NB I.-es klub tulajdonosa, George F. Hemingway azt ígérte a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy ennek ellenére épül majd új aréna. 

A tulaj szerint mostanra készültek el a tervek, és amúgy sem akart addig stadiont építeni, amíg nem épül fel az utánpótlás-központ, ez amúgy 2018 elejére készül majd el. Annyira biztos a stadionépítésben, hogy szerződést is kötöttek az MTK-val, a munkálatok alatt náluk játsszák majd a hazai meccseiket. 

"Ez a mostani stadion a múlt század követelményeinek felel meg, a 21. századiaknak nem. Mindent a maga idejében kell építeni, nem biztos, hogy a Honvédnak kell először új stadion" - mondta arról, hogy miért csak most vágtak bele a projektbe. 

"Most van szeptember, a stadiontervet a megfelelő szervek elé terjesztjük, jövő év elején meglesz a tervező, és elkezdik építeni" - beszélt az ütemezésről. 

Úgy saccolja, hogy 11 milliárdba kerül majd a beruházás, 8200-as stadiont akarnak, ami az UEFA negyedik kategóriájának felel meg. Szerinte a korábban tervezett 5 milliárdos költségvetés azért nem elég, mert a támogatási keretet alulbecsülték korábban. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!