Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hemingway szerint biztosan lesz új stadionja a Honvédnak

2017.09.21. 10:37

Eredménytelenül zárult a Honvéd stadionra kiírt pályázat a napokban, de az NB I.-es klub tulajdonosa, George F. Hemingway azt ígérte a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy ennek ellenére épül majd új aréna. 

A tulaj szerint mostanra készültek el a tervek, és amúgy sem akart addig stadiont építeni, amíg nem épül fel az utánpótlás-központ, ez amúgy 2018 elejére készül majd el. Annyira biztos a stadionépítésben, hogy szerződést is kötöttek az MTK-val, a munkálatok alatt náluk játsszák majd a hazai meccseiket. 

"Ez a mostani stadion a múlt század követelményeinek felel meg, a 21. századiaknak nem. Mindent a maga idejében kell építeni, nem biztos, hogy a Honvédnak kell először új stadion" - mondta arról, hogy miért csak most vágtak bele a projektbe. 

"Most van szeptember, a stadiontervet a megfelelő szervek elé terjesztjük, jövő év elején meglesz a tervező, és elkezdik építeni" - beszélt az ütemezésről. 

Úgy saccolja, hogy 11 milliárdba kerül majd a beruházás, 8200-as stadiont akarnak, ami az UEFA negyedik kategóriájának felel meg. Szerinte a korábban tervezett 5 milliárdos költségvetés azért nem elég, mert a támogatási keretet alulbecsülték korábban.