Móric
14 °C
15 °C

Dzsudzsák helyére vették, Maradonát másolja

2017.09.22. 21:40 Módosítva: 2017-09-22 21:40:47

A belga Dries Mertens rúgta az ötödik olasz forduló legszebb gólját, a Napoli játékosa a Lazio elleni győzelemből (1-4) a harmadik találattal vette ki a részét.

A helyzetfelismerés és az emelés is tökéletes, a Lazio albán kapusa, Strakosha bravúrok sorát mutatta be, de ez esetben tehetetlen volt.

Az olasz magazinműsorba már úgy került be Mertens emelése, hogy Maradonáéhoz hasonlították, nem is alaptalan a párhuzam.

Mertens sorsának érdekessége, hogy 2011-ben került a PSV-hez, a távozó Dzsudzsák Balázs helyére. Két évet maradt Eindhovenben - előbb 21, utóbb 16 góllal zárta a szezont -, aztán őt jobban érdekelte a karrier, és nívós bajnokságba került. Dzsudzsák 14, majd 16 góllal fejezte be hollandiai tartózkodását, és indult Oroszországba.

Nyilván nem lehet mindent a pénzre fogni, jobban menedzselve, megfelelő példaképekkel a magyar szélső pályaíve is másként alakulhatott volna, hiszen most az Emirátusokban edződik. 

A belga Mertens amúgy 30 éves múlt májusban, míg Dzsudzsák decemberben lesz 31. A Napoli ötből ötöt nyerve vezeti a Serie A-t a Juventus előtt, jobb gólkülönbséggel. 19 gólt rúgtak már Mertensék, azaz majdnem négyet meccsenként.