Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Dzsudzsák helyére vették, Maradonát másolja

2017.09.22. 21:40 Módosítva: 2017-09-22 21:40:47

A belga Dries Mertens rúgta az ötödik olasz forduló legszebb gólját, a Napoli játékosa a Lazio elleni győzelemből (1-4) a harmadik találattal vette ki a részét.

A helyzetfelismerés és az emelés is tökéletes, a Lazio albán kapusa, Strakosha bravúrok sorát mutatta be, de ez esetben tehetetlen volt.

Az olasz magazinműsorba már úgy került be Mertens emelése, hogy Maradonáéhoz hasonlították, nem is alaptalan a párhuzam.

Mertens sorsának érdekessége, hogy 2011-ben került a PSV-hez, a távozó Dzsudzsák Balázs helyére. Két évet maradt Eindhovenben - előbb 21, utóbb 16 góllal zárta a szezont -, aztán őt jobban érdekelte a karrier, és nívós bajnokságba került. Dzsudzsák 14, majd 16 góllal fejezte be hollandiai tartózkodását, és indult Oroszországba.

Nyilván nem lehet mindent a pénzre fogni, jobban menedzselve, megfelelő példaképekkel a magyar szélső pályaíve is másként alakulhatott volna, hiszen most az Emirátusokban edződik. 

A belga Mertens amúgy 30 éves múlt májusban, míg Dzsudzsák decemberben lesz 31. A Napoli ötből ötöt nyerve vezeti a Serie A-t a Juventus előtt, jobb gólkülönbséggel. 19 gólt rúgtak már Mertensék, azaz majdnem négyet meccsenként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?