Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Priskin ezért kiállt a válogatottból, most ő kapott szabadot

2017.09.25. 10:38

A magyar–portugál vb-selejtezőt szeptember 3-án döntően befolyásolta, hogy Priskin Tamás fél óra után látványosan odaütött Pepének.

A portugálnak felszakadt a szemöldöke, a holland játékvezető habozás nélkül kiállította a magyar centert, aki később bocsánatot kért.

Erre most jött a Ferencváros–DVTK bajnoki, Priskin könyöke megint váll felett volt a 17. percben, a bíró észlelte az esetet, le is fújta. Szabó Zsolt szerint azonban nem Priskin volt szabálytalan, hanem a szerb Karan ármánykodott mögötte.

Sokszor visszatérő kérdés: amikor a magyar csapatok a nemzetközi kupában játszanak, másként ítélik meg a szabálytalanságaikat, mint a hazai ligában. Most elég könnyű párhuzamot vonni a két eset között.

Piros járt ezért is?

  • 2755
    Igen
  • 1042
    Sárga járt volna
  • 360
    Nem

Az M4-es szakértő Bozsik Péter szerint azért nem volt kiállítás a szerb Karan elleni szabálytalanság, mert nem volt ütő mozdulat.

Nem könnyű eldönteni a helyzetet, de az biztos, hogy Priskin ebből kihozta a maximumot. Nem világos ugyanakkor a videóból, hogy amikor visszaint, akkor kitől kér elnézést, de valószínűleg nem a földön fekvő szerbtől, sokkal inkább a csapattársának jelzett valamit.

Angliában amúgy könnyen lehet, hogy ezt megvizsgálnák.