István, Vajk
17 °C
34 °C

Megverték a bírókat, betiltották a futballt az országban

2017.09.27. 10:28 Módosítva: 2017-09-27 10:30:36

Egy U19-es meccset kellett félbeszakítani Uruguayban, mert a nézők és az ifijátékosok összevertek két bírót, ráadásul az egyik egy fiatal nő volt. Válaszul a szövetség az összes futballrendezvényt betiltotta az egész országban.

Még szombaton történt a Platense-Basánez juniormeccsen az eset. Anahí Fernandez partjelző volt, míg a barátja, Carlos Roca ellenőrként dolgozott a találkozón, amely a végéhez közeledett, amikor a játékvezető mind a két csapatból kiállított egy-egy játékost. Ekkor tört ki a balhé.

Egy fiatal, 10 év körüli néző kővel próbálta eltalálni a bírót, a drukkert Roca próbálta megfékezni. Erre a annak édesapja Rocát kezdte inzultálni, majd még vagy húszan, köztük a pályáról lefutó játékosok is beszálltak a bunyóba. Roca reménytelenül védekezett a hatalmas túlerővel szemben és az ütlegelést akkor is folytatták, amikor a barátnő partjelző próbálta védeni párját.

Roca és Fernandez is megsérült, de egyikük sem súlyosan. Az eset után az uruguayi játékvezetők testülete bejelentette, ilyen körülmények között nem hajlandóak sehol az országban meccset vezetni. A futballszövetség is kiállt a bírók mellett, határozatlan ideig egyetlen meccs lejátszását sem engedélyezi, az első osztálytól egészen a legalacsonyabb szintig, amíg az esetet ki nem vizsgálják.

A Platense elnöke sajnálja történteket, és megígérte, a játékosait, akik a bíróverésben részt vettek, szigorúan meg fogja büntetni. A Basánez vezetői pedig mélységesen elítélték az erőszakot.