Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Storck: Mit veszíthetünk?

2017.10.04. 17:52

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar futballválogatottnak nincs veszítenivalója szombaton, amikor a világbajnoki selejtezőcsoportot száz százalékos teljesítménnyel vezető Svájc vendége lesz.

"A keddi két edzés miatt most kissé fáradtak a játékosok, de jó úton vagyunk, és szerencsére mindenki egészséges a keretben" - mondta a Liszt Ferenc repülőtéren elutazás előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón a német szakember.

Storck kifejtette, ugyanolyan taktikailag fegyelmezett játékot vár a csapatától, mint amit szeptemberben az Európa-bajnok portugáloktól szenvedett 1-0-ás vereségkor mutatott. Alaposan kielemezték a világranglistán hetedik helyen álló ellenfél előző két mérkőzését.

A kerettag Ugrai Roland azt mondta, a svájci csapat papíron esélyesebb, de a magyar válogatott korábban már bebizonyította, minden ellenféllel fel tudja venni a versenyt, és akár nyerhet is.

"Nem feltartott kézzel lépünk majd pályára" - jelentette ki a diósgyőri játékos, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy tagja lehet a csapatnak.

Ugrai elárulta, hétfőn csak elővigyázatosságból nem edzett kisebb bokasérülése miatt, de ez biztosan nem akadályozza meg abban, hogy bemutatkozzon a válogatottban.

A magyar válogatott nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtött, ezzel harmadik a csoportban Svájc és Portugália mögött, de már nincs esélye előrelépni, így biztosan nem juthat ki a 2018-as, oroszországi világbajnokságra. (MTI/Index)