Kornélia
-1 °C
15 °C

Ranieri utódját is kirúgta a Leicester City

2017.10.17. 16:52

A 8. Premier League-fordulóban játszott hétfői 1-1 után menesztették a Leicester City vezetőedzőjét, Craig Shakespeare-t. A nyolcból egy meccset tudott vele megnyerni a csapat, még a második körben, emellett három iksz jött össze, ami csak a kieső, 18. helyhez elég - 6 pont -, két pontra a bentmaradástól.

Craig Shakespeare
Craig Shakespeare
Fotó: Matthew Childs

Az 53 éves tréner február végén vette át Claudio Ranieri helyét, amikor egy pontra került a kiesőhelytől a bajnokcsapat. Parádésan kezdett, első négy PL-meccsét megnyerte, végül 17.-ről 11.-nek hozta be a Leicestert.

Az új szezon egyetlen sikerélménye viszont az, hogy 2-0-val kiverték a Ligakupából a Liverpoolt, így a thaiföldi tulajdonos lépett.

Utódról egyelőre nem tudni, de hamarosan érkeznek a nevek, egy sor ismert edző képbe kerülhet, mert szinte biztos, hogy ezúttal nem tudja belülről kezelni a válságot a klub. Shakespeare Ranieri másodedzője volt, az ő segítőjét várhatóan nem nevezik ki.

Az Independent már össze is rakott egy nem is rövid listát, kik szabadok, illetve kik merülhetnek fel a padra, igaz, ez még csak puszta találgatás.