Ida
5 °C
7 °C

Leekens már a hollandok elleni 1-8 után képbe került

BSZ 1251
2017.10.31. 10:26

A hétfői kapitányi kinevezése előtt legalább kétszer komolyan felmerült Georges Leekens neve egy magyarországi állással kapcsolatban. 2013 őszén elég kapós név volt, a holland-magyar 8-1 után a magyar kispadra is volt esélye Egervári Sándor kirúgása után (akkor a Nemzeti Sport ült le vele egy interjúra, nekik mondta, hogy kihívásnak tartaná a magyarországi munkát), és még ugyanabban az évben a Ferencváros üres vezetőedzői állása kapcsán is előkerült a neve.

Nem véletlenül.

Leekens ügynöke ugyanis magyar, Bognár György. Nem, nem az, aki szerint Dárdai Pál kinevezésével az MLSZ szembeköpte a hazai szakmát – micsoda irónia lenne pedig –, hanem az a Bognár György, aki az East Foot Management nemzetközi menedzsercég tagja. Ő vitte Portugáliába egykor Fehér Miklóst, Lipcsei Pétert és Horváth Ferencet, de Tököli Attilát is ő próbálta meg benyomni anno a Portsmouth-hoz Angliába.

Az East Foot Management egyébként (a honlapjuk szerint) nyolc edzőt képvisel, Georges Leekens mellett náluk van László Csaba, a magyar csapatokkal szintén többször hírbe hozott Hugo Broos, aki jelenleg Kamerun szövetségi kapitánya, a most Egyenlítői-Guineát vezető Franck Dumas, az Atlético Madridot 2006-ban 19 meccsre átvevő José Murcia (aki most a katari al-Sahaniát vezeti), illetve a holland Martin Koopman, a cseh František Straka és a szlovák Jozef Barmoš.

Az általuk képviselt játékosok között van a Rudolf Gergely, Sallai Roland és Pátkai Máté, de például két korábbi Real-játékos, Álvaro Mejia és Francisco Pavón ügyeit is ők intézik.