Oszkár
20 °C
29 °C

Zárt kapus büntetéssel fenyegetik a Barcelonát

2017.11.17. 22:34

Zárt kapus büntetést kaphat az FC Barcelona, ha labdarúgócsapatának szurkolói Spanyolországot sértegető rigmusokat énekelnek a lelátón. Javier Tebas, a La Liga elnöke viszont hozzátette, hogy a barcelonai szurkolók szabadon éltethetik a katalán függetlenséget a mérkőzéseken.

A stadionban az október 1-jei függetlenségi népszavazás óta rendszeresen dicsőítik Katalóniát. A katalán függetlenségi törekvésekről itt olvashat bővebben>>>

A liga 2014 óta rendkívül szigorúan ítéli meg, ha a drukkerek társadalmi kérdésekben nyilvánítanak véleményt a lelátókon. Akkor az Atlético Madrid-Deportivo La Coruna meccs előtt a hazaiak meggyilkoltak egy vendégszurkolót a fővárosban.

A La Liga heti kiadványa szerint az erőszakra buzdító, sértő énekek nagyobb veszélyt jelentenek, mint a stadionokban és azok környékén elkövetett erőszak.

A visszaeső elkövetőeknek bírságot kell fizetniük, a klubokra pedig szektorbezárás vagy zárt kapus büntetés vár. Az előző szezonban a Sporting Gijónt szektorbezárással sújtották, mert szurkolói rasszista módon szidalmazták az Athletic Bilbao játékosát, Inaki Williamst, írja az MTI.