János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életet mentett az ifi harmadosztályú bíró

2017.11.20. 21:14

Molnár László játékvezető lélekjelenlétére és kitűnő helyzetfelismerésére volt szükség ahhoz, hogy ne történjen tragédia a november 18-i, szombati, MLSZ Ifjúsági III. osztályú bajnokság Budaörs-Vác meccsén.

A kilencedik percben a vendégek két játékosa, Bertalan Márton Bálint és Varga Gábor fejeltek össze egy labdáért harcolva – Varga a földre esve lenyelte a nyelvét, ráadásul a fejéből ömlött a vér. A civilben hivatásos tűzoltó Molnár azonnal tudta, mit kell tennie: „Az ilyenkor kötelező protokoll szerint stabil oldalfekvésbe helyeztem és a nyelvét kihúzva a földön rögzítettem. A mentők kiérkezéséig segítségemre volt kollégám, 2. számú asszisztensem, Fenyvesi Szabolcs, és természetesen a hazai és a vendégcsapat vezetői is minden tőlük telhetőt megtettek a segítségnyújtás érdekében”

emlékezett vissza az MLSZ cikkében.

Az életmentő bíró, Molnár László
Az életmentő bíró, Molnár László
Fotó: Mate Attila / MLSZ

Nemrég, október 20-án hasonló eset történt Diósdon, akkor az elájult játékosnak engedték, hogy végigjátssza a meccset, ami az orvosi protokoll teljes mértékű figyelmen kívül hagyása.