Bernát, Felícia
EUR 384,47 Ft
USD 363,54 Ft
7 °C
31 °C

Mélyponton a fiatalszabály az NB I.-ben

2017.12.11. 22:13

Az utánpótlássport.hu kimutatása szerint negatív rekordot döntött a fiatalok szerepeltetése az NB I.-ben: a hétvégi fordulóban mindössze 455 percet kaptak a teljes mezőnyben a kritériumnak megfelelő korú játékosok. 

Pedig bő egy hónaja még több mint 900 percnyi játékidőt kaptak a húsz év alattiak a magyar első osztályban.  Ha a csapatok felfogását nézzük, akkor egyedül a Haladásé változott meg: az új edző érkeztével a fiatalok kikerültek, pedig Kiss Tamás két hete csereként beállva győztes gólt szerzett a Ferencváros ellen. Ennek ellenére sem most, sem az előző fordulóban nem kapott lehetőséget, sőt, a szombathelyieknél U20-as játékos sem lépett pályára az elmúlt két körben, írja a lap. 

A Felcsúti NB I.-es csapat az Újpest elleni meccsére sem nevezett 1997 után született futballistát, ők egyébként messze az utolsók a listán, mindössze 26 percet kaptak a fiatalok náluk ebben a szezonban. A listát egyébként a Haladás vezeti 2026 perccel. 

A fordulóban csak öt csapat csapat küldött pályára húsz év alattit, és nem volt olyan mérkőzés, ahol mindkét csapatban pályára lépett volna fiatal futballista. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás