Tibor
2 °C
8 °C

Leekens rögtön rájött, hogy Felcsút a futball fővárosa

2017.12.15. 11:40 Módosítva: 2017.12.16. 08:17

A felcsúti futballakadémia hivatalos honlapja örömmel tudatta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, Georges Leekens meglátogatta az intézményt.

„A magyar labdarúgás csak összefogással, szoros szakmai együttműködéssel léphet előre. Rengeteg a tennivalónk, ha el akarjuk érni, hogy mentálisan, fizikálisan és intellektuálisan is a csúcson legyünk. Nagy kihívás ez, sok-sok munka vár még ránk, ha egy jó magyar válogatottat akarunk építeni. Ehhez jó klubok is kellenek, olyanok, amelyek az Európa-ligában vagy éppen a Bajnokok Ligájában megérik a tavaszt, mert minél magasabb szinten játszanak a játékosok, annál jobban fejlődnek. A sikert persze egyedül nem tudom garantálni, a kemény munkát viszont igen. Tudom, hogy a magyarok imádják a futballt, de bármilyen sok csalódás is érte őket, nem szabad elveszteni a hitüket.

Nekem van hitem, van tapasztalatom, és van szenvedélyem – ezeket szeretném a magyar labdarúgás szolgálatába állítani, ezért vagyok itt."

A 68 éves belga Leekenst a kinevezése után rögtön külön fogadta Orbán Viktor, kellőképpen hálálkodott is neki utána. Nem lehetett kérdés ezek után, hogy először a felcsúti bázist tekinti meg. Bernd Storck is hamar rájött, hogy a legfontosabb kérdések ott dőlnek el.

Természetesen mindenki nagyon elégedett volt Leekens is, a vendéglátók is, megmutatták neki a videóelemzést. Szóba került még a futballfilozófia, és még sok minden más.

A felcsútiak azt vélhetően nem verték nagy dobra, hogy többnyire egyetlen saját nevelésű játékos sincs a felnőtt csapat kezdőjében – Pintér Attila nem tart igényt rájuk –, és hogy az eddigi legjobb játékosaik (Kleinheisler László és Sallai Roland) a kazah és a ciprusi bajnoknak kellettek.