Jolán
2 °C
4 °C

Eger is kap 2,4 milliárdot stadionfejlesztésre

2018.01.03. 16:32

2,4 milliárd forintot kap Eger, azon belül is a Borsodsport Invest Kft. és az Eger Labdarúgó Sport Kft. stadionfejlesztésre. A város fideszes országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt elmondta, végre méltó sportkörülmények között készülhetnek majd a város fiataljai, és nem fordulhat elő olyan kínos helyzet, mint amikor az Eger feljutott az NB I.-be, de a stadion nem volt az ottani licencnek megfelelő, így Egeren kívül kellett játszaniuk a hazai meccseket.

A 2,4 milliárd forintból egy új fejépület és egy fedett lelátó épül a Szentmarjay Stadionban, ami így 3500 fősre bővül, és megfelel majd az MLSZ NB II.-es licencfeltételeinek. Ezen kívül a pénzből az úgynevezett északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztésével egy korszerű utánpótlás akadémiát is kialakítanak majd, írja az MTI.

A beruházás várhatóan 2019-re készül majd el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?