Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Alakul a legmegmagyarázhatatlanabb igazolás a Real és Julien Faubert óta

2018.01.04. 21:12

Hihetetlen, hihetetlen! Ki az ügynöke? A királynőnek lovaggá kéne ütnie!

- emlékeznek még, hogy hitetlenkedett a volt Arsenal-klasszis, Paul Merson élőben a SkySportson, amikor a műsorvezető beolvasta neki 2009 februárjában, hogy a Real Madrid kölcsönvette Julien Faubert-t a West Hamtől? (Az exliverpoolos Phil Thompson meg szóhoz sem jutott.)

Valami hasonló készül most is, ugyanis a brit és a francia média állítja,

Lassana Diarra csak azért nem megy a Manchester Unitedbe, mert a Paris Saint-Germainbe megy.

Igen, ez a Lassana Diarra az a Lassana Diarra, aki a Chelsea-ben tűnt fel több mint 10 éve, majd átment az Arsenalba egy szezonra, onnan a Portsmouth-ba, ahonnan - épp amikor Faubert-t - leigazolta a Real Madrid.

Faubert csak két meccset, ő 117-et játszott a Madridban, hogy aztán az itthon is ismert Anzsi Mahacskalába igazoljon 2012-ben, majd a Lokomotív Moszkvába. 2015-ben tért haza Franciaországba, két szezont volt a Marseillbe, és a nyáron, 32 évesen az Al Dzsazírát választotta.

Az ősszel öt meccset le is nyomott az araboknál, de szerződését felbontották, vagyis ingyen igazolható.

Lassana Diarra február 8-án, legutóbbi európai meccse előtt, még a Marseille-ben
Lassana Diarra február 8-án, legutóbbi európai meccse előtt, még a Marseille-ben

José Mourinho, akinek játékosa volt a Realnál, le is csapott rá, hogy a Manchester Unitedbe vigye, csakhogy a PSG-edző, Unai Emery lecsapja a kezéről, és Párizsba csábítja a március elején már 33 éves védekező középpályást.

Tudhatnak valamit, mert annak ellenére akarják, hogy február eleje óta azt az öt meccset játszotta le az Al Dzsazírában, és november eleje óta egyáltalán nem lépett pályára. Nem is nevezték a decemberi Klub-vb-re sem, amikor társai majdnem megverték a Real Madridot.

Ha Diarrának összejön a PSG - vagy a MU - az még annál is nagyobb lesz, mint mikor a Real Madrid szerezte meg őt. És közel akkora, mint Faubert madridi szerződése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!