Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nap gólját lőtte Obiang, aztán jött Szon

2018.01.05. 08:21

A Wembley-ben csapott össze csütörtökön a West Ham és a Tottenham a Premier League 22. fordulójának zárómeccsén, ami Obiang és Szon hatalmas bombáinak köszönhetően 1-1es döntetlennel végződött, pedig a játék képe alapján akár ötöt is rúghatott volna a Spurs.

A meccsen érthető módon a támadásra berendezkedett Tottenham dominált, a West Ham pedig jórészt csak védekezett, méghozzá elég jól, hiába volt ugyanis a 70. percre 20 kapuralövése a hazaiaknak, gólt egyikből sem sikerült szerezniük a vendégek remek blokkjainak és Adrián védéseinek köszönhetően.

Ez hozta meg a meccs egyik legjobb jelenetét is, a spanyol kapus ugyanis egy alkalommal véletlenül csapattársa, Kouyaté fejét fogta meg, amiről szerencsére kép is született.

A 70. percben aztán bejelentkezett Obiang a West Ham első lövésével és Lanzini passzából, bőven a tizenhatoson kívülről hatalmas gólt lőtt Hugo Lloris kapujába. 

Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, mert a 84. percben jött Szon és egy szinte ugyanekkora bombát vágott a tizenhatoson kívülről. Az egyenlítés után megint rákapcsolt a Spurs, de nem tudták még egyszer feltörni a West Ham védelmét, 30 másodperc alatt Wanyama, Dele Alli, Erikssen és Szon lövését is blokkolták a védők, így a győztes gólt már nem sikerült begyötörni.

Szon egyébként a meccs után azt nyilatkozta, hogy Obiang gólja szebb volt, el sem tudta hinni, hogy hiába áll a kapujukban az egyik legjobb kapus, semmit nem tudott kezdeni vele.