Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észreveszi, mi a gond ezzel a büntetővel?

2018.01.08. 17:58

Az Arsenal vasárnap első meccsén kiesett az idei FA-kupából, amikor a Nottingham Forest hazai pályán 4-2-re legyőzte. Jó meccs volt, a Forest 3-2-re vezetett, amikor a 84. percben a második büntetőt is befújta neki Jon Moss játékvezető.

Az Evertontól kölcsönkapott Kieran Dowell állt oda, be is rúgta, ám rögtön lehetett érezni, valami nem stimmelt a lövéssel. Az Arsenal-játékosok azonnal körülvették Mosst, két ujjukkal mutogatták, Dowell kétszer ért a labdához, mielőtt az elérte volna a kaput, így a büntető szabálytalan.

Moss kiment a partjelzőjéhez konzultálni, de megadta a gólt.

Ami persze valóban nem volt szabályos, ugyanis a visszajátszáson, ha nehezen is, de kivehető, hogy Kieran bal lábával a jobbra rúgta a labdát. A jobb, amivel kitámasztott, ugyanis megcsúszott, így a labda útjába került, amikor az a balról már útban volt a bal felső sarok felé. A második érintés miatt ment nem sarokra, hanem középre a labda.

Az Arsenal-drukkerek a balszerencsét kárhoztatták, mert Angliában hétfő este mutatkozik be a videóbíró (VAR), pont az FA-kupában, a Brighton-Crystal Palace-meccsen. (Másodszor szerdán, az Arsenal-Chelsea Ligakupa-elődöntőn vetik be.)

Annyira azért nem érdemes sopánkodniuk az arsenalosoknak - amint az a fenti linken látható -, közel sem biztos, hogy videóról leleplezték volna a bírók Dowell esetét.

Az előző szezon végén, májusban Angliában történt már hasonló, akkor a leicesteres Rijad Mahrez kétérintős büntetőjét kiszúrta a bíró a Manchester City elleni bajnokin, és érvénytelenítette.