Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A videóbíró 37 hibás döntést akadályozott meg a Bundesligában

2018.01.11. 13:50

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és a Német Labdarúgó Liga (DFL) ismét a sokat kritizált videóbírós (VAR) rendszer mellett állt ki a Bundesliga pénteki, tavaszi rajtja előtt.

"A DFB és a DFL meggyőződése, hogy a rendszer igazságosabbá teszi a játékot" - mondta csütörtökön a DFL igazgatója, Ansgar Schwenken.

"A mi nézőpontunk szerint a pohár háromnegyedig tele van. Meggyőződésünk, hogy a VAR a megfelelő eszköz ahhoz, hogy helyes döntések szülessenek" - indokolt a rendszer mellett. 

A német bajnokság őszi szezonjának 153 mérkőzésén 1041 játékvezetői döntést vizsgáltak felül. A videoasszisztens 50 esetben ajánlotta a bírói döntés korrigálását, és 48-szor ez meg is történt. A beavatkozás 37-szer bizonyult helyesnek. A statisztika tehát azt mutatja, hogy a videobíró alkalmazásával 37 rossz ítéletet sikerült kiküszöbölni, igaz, 11 esetben helytelen volt a módosítás.

"A tavaszi szezonban ez utóbbi számnak nullának kell lennie" - mondta Schwenken. A VAR-t a mostani idényben kezdték el alkalmazni német bajnokságban. Tavasszal arról születhet majd döntés, hogy a futball-világbajnokságon legyen-e videóbíró. (MTI)