Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A franciáknál felfüggesztik a gólkamera használatát

2018.01.12. 11:57

Nemrég mi is megírtuk, hogy a franciáknál látszólag megbicsaklott a gólvonal-technológia, csütörtökön azonban ez teljesen biztossá vált, az LFP ugyanis minden meccsre kiterjedően felfüggesztette annak használatát – írja a Sky Sports.

A döntést azután hozták meg, hogy a technológia szerdán két meccsen is rosszul működött. Az egyik az Amiens-PSG volt, ahol az egyik gól után nem rezgett a bíró órája és a videós asszisztensnek kellett megadnia a találatot, az Angers-Montpellier összecsapáson pedig éppen az ellenkezője történt, olyankor rezgett az óra, amikor nem kellett volna neki.

Ez a két hiba elfogadhatatlan, főleg azután, hogy nemrég figyelmeztettük a technológiát biztosító GoalControlt a korábbi hibák miatt.

– mondta Didier Quillot, az LFP vezérigazgatója, aki szerint a rendszer jelenlegi állapotában nem megbízható.

Franciaországban egyébként a Ligakupa negyeddöntőjétől a videóbírót is tesztelik, ha pedig jól működik, akkor be is vezetheti majd a Ligue 1-ben. Ennek a technológiának is vannak hátulütői, de a Bundesligában például elég jól működik.