Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huszti Szabolcs nem azért jött haza, hogy válogatott legyen

2018.01.12. 15:22

Huszti Szabolcs 12,5 év után csütörtökön visszatért az NB I.-be, két és fél évre szerződött a Videoton csapatához, a csapat pénteki sajtótájékoztatóján pedig az is kiderült, nem azért jött haza, hogy válogatott lehessen – írja az MTI.

Nem azért jöttem, hogy válogatott lehessek, az a történet számomra már befejeződött.

– mondta Huszti, hozzátéve azt is, hogy meglátása szerint nem ő jelenti a jövőt, most már jöjjenek a fiatalok és leszögezte, nem ezért igazolt haza.

Kifejtette, neki nem derogál a magyar élvonalban játszani, de akinek magyar futballistaként lehetősége van top bajnokságban, top csapatban játszani, tegye meg. Azt is kiemelte, hogy mikor korábban hazatérést tervezte, akkor sem futballozni akart hazatérni, de a Videoton olyan komolyan érdeklődött iránta, hogy végül sikerült meggyőzniük.

Reményét fejezte ki, hogy bajnok lesz a Videotonnal és a fehérvári csapattal a nemzetközi kupában is szép sikereket érhet el. Kérdésre elmondta, már együtt edz a csapattal, de sérülését követően még van lemaradása, és megjegyezte azt is, hogy szeretne pályára lépni az első tavaszi találkozón, ám nem sietteti a visszatérést, mert nem akar újra megsérülni.

Kovács Zoltán sportigazgató örömének adott hangot, hogy egy ilyen kvalitású játékost haza tudtak csábítani, mert egy ilyen fantasztikus karriert befutott labdarúgó megszerzése jó üzenet a Videotonnak és az egész magyar labdarúgásnak. Megemlítette, hogy tovább kívánják erősíteni a keretet, hogy bővüljenek az edző variációs lehetőségei, ezért hamarosan újabb bejelentéseik lesznek.

Marko Nikolic vezetőedző is megszólalt, szerinte az elmúlt két évtized egyik legjobb magyar játékosát sikerült leigazolniuk, aki sokat segíthet a célok elérésében. Elmondta, hogy miután néhány játékos a második csapattal kezdi meg a felkészülést, két-három új igazolást még a következő napokban is bejelenthetnek.