Árpád
-2 °C
4 °C

A francia bíró visszarúgott, majd kiállította a futballistát

2018.01.15. 05:08

Soha nem láttunk még olyat, ami a vasárnap esti Nantes-Paris Saint-Germain (0-1) francia futballbajnokin történt. Már túljárt a meccs a 90. percen, a vendégek 1-0-ás vezetésüknél támadtak, Mbappé esett el a büntetőterületen belül. A bíró fújt is, csakhogy nem a csatár, hanem önmaga, illetve egy nantes-i védő miatt.

Második sárgával kiállította Diego Carlost. Hogy mi történt, az ismétlések mutatták meg: Tony Chapron játékvezető a hátvéd előtt futott, majd véletlenül belépett elé, a lábuk összeakadt, a bíró elesett, majd a földön fekve megrúgta Carlost. Futballnyelven szólva visszarúgott, bár a vissza itt felesleges, mert a játékos nem csinált semmit szándékosan, nem is lett volna miért törleszteni.

Chapron viszont úgy gondolhatta, direkt lépett oda neki Carlos - miközben épphogy ő okozta a kontaktot -, sárgát adott, és mivel az már a második volt a középhátvédnek, jött a piros és a kiállítás.

A megdöbbentő esetnek biztosan lesz folytatása, az egy dolog, hogy a világ legnagyobb idiótasága volt a sárga, a rúgás viszont megengedhetetlen és elfogadhatatlan egy futballbírótól.

Franciaországban erős szezont futnak a bírók, de még a gólbíró kamera is:

UPDATE: A bírót hétfőn felfüggesztette a francia futballszövetség, írta a BBC. A szerdai Angers-Troyes bajnokira volt kijelölve, de nem vezethet meghatározatlan ideig. A fegyelmi bizottság vizsgálja az ügyét. Chapron közben bocsánatot is kért a rúgásért Diego Carlostól, akinek később a második sárga lapját is törölték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?