Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mourinho ellopja Guardiola igazolását

2018.01.16. 08:36

A nyári igazolási szezon egyik elhúzódó üzlete volt Alexis Sanchez távozása az Arsenalból a Manchester Citybe, de az utolsó pillanatban kútba esett a dolog, mivel az Arsenal nem tudta behúzni a monacós Thomas Lemart a helyére.

De csak csúszott az üzlet, Alexis szerződése a szezon végén lejár, így januárban bárkivel szabadon tárgyalhat, júniustól pedig ingyen válthat klubot. Ez utóbbit akarja elkerülni az Arsenal, úgy tűnik, sikerül is neki: a Manchester City 30 millió fontot ajánlott érte.

Ez rengeteg pénz egy kifutó szerződésű játékosért, de Pep Guardiolának nagyon kellene: Gabriel Jesus egyhónapos sérülése miatt jelenleg egy befejező csatára van, Sergio Agüero.

Állítólag Alexis ügynöke már meg is állapodott a fizetésben a Cityvel, amikor a hétvégén bejelentkezett a Manchester United.

400 ezer fontos heti gázsit kínálnak a 28 évesnek, szintén 30 millió fontot az Arsenalnak.

Ennyi pénzt a Unitednél futballista még nem keresett, nem csoda, hogy a chilei csatár meggondolta magát, most már a MU-hoz akar menni.

Guardiola és Alexis Sanchez
Guardiola és Alexis Sanchez

Hogy kicsit olcsóbb legyen, José Mourinho vezetőedző szívesen lemondana Henrik Mhitarjanról is, akit örömmel látna Arsene Wenger Londonban. A brit sajtó szerint a United már megegyezett Alexis Sanchezzel és az Arsenallal a chileiről, arra várnak, hogy Mhitarjan is ugyanezt tegye Wengerékkel.

Wenger azt mondta, kedd estig várhatóan eldől Alexis sorsa, Mourinho - hétfő este - Mhitarjanról azt, kedveli őt, "lehet, hogy marad, lehet, hogy megy".

Alexisért favorit a Manchester United, bár az utolsó pillanatban a Chelsea is bedobhatott érte egy ajánlatot.