Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

168 millió euróval többet kaszált a MU tavaly, mint tavaly előtt

2018.01.17. 14:24

Az előző pénzügyi évben az európai futballklubok közül a Manchester United könyvelhette el a legnagyobb bevételt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleményéből kiderül, az Európa Liga-győztes angol egyesület a megelőző évhez képest 32 százalékkal növelte a számlájára érkező pénzösszeget, 689 millió eurós bevételre tett szert az egy évvel korábbi 521 millióval szemben.

A manchesteri klub ezzel megelőzte a két spanyol nagycsapatot, a Barcelonát és a BL-győztes Real Madridot (620-620 millió euró), a Bayern Münchent (592 millió), a Paris Saint-Germaint (542 millió) és a Manchester Cityt is (533 millió).

A 700-nál is több európai élvonalbeli klub összesen 18,5 milliárd eurós bevételt termelt

(szemben az egy évvel korábbi 16,9 milliárd euróval), ám a kimutatás szerint ezen összeg mintegy felét (9,1 milliárd eurót) a 30 leggazdagabb együttes hozta össze.

1996-ban mindössze 2,8 milliárd euró volt az európai összbevétel.

A tanulmány szerint a Premier League - elsősorban a televíziós bevételekből adódó - fölényét mutatja, hogy az ott középcsapatnak számító

Bournemouth annyi pénzt keresett, mint a háromszoros BL-győztes olasz Inter.

A Premier League klubonkénti átlagos bevétele 244,4 millió euró, míg az olasz bajnokságé 100,2 millió.

A ManUnited a legnagyobb bevétel mellett a legnagyobb működési nyereséget is elkönyvelhette (232 millió euró), igaz, a legnagyobb nettó adósságot (561 millió euró) is ők görgetik maguk előtt.

A beszámoló kiemeli, a játékosigazolásért kifizetett pénzösszeg is rekordot döntött: az európai klubok összesen 5,6 milliárd eurót költöttek új futballistákra 2017 nyarán. (MTI)