Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerencsétlen gól miatt ikszelt a Hertha

GettyImages-907220930
2018.01.19. 23:04

A 11. Hertha BSC a harmadik helyezett Borussia Dortmund ellen játszott a német Budesliga 19. fordulójában. A meccset Dárdai Pál csapata kezdte jobban, azonban egy szerencsétlen góllal a Dortmund egyenlíteni tudott. 

Elég nyögvenyelős volt a mérkőzés, főleg a középpályán őrölték egymást a csapatok. Nagy helyzetek nem is igazán akadtak, a Hertha pedig elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, bár még így is a berlini csapat tűnt jobbnak. Az első gólt is Dárdai csapata szerezte egy gyönyörű támadás után rögtön a második félidő elején:

A bekapott gól után magasabb fokozatba kapcsolt a Dortmund és elkezdtek agresszívebben támadni, Dárdai csapata pedig jobb híján csak védekezett (bár egy lesgólt még így is szereztek). Ez azonban nem jött be, a 71. percben egy aladott labda után egyenlíteni tudott a Dortmund:

Az egyenlítés után a Dortmundé volt a meccs, de a győztest gólt már nem sikerült megszerezni. A botlás miatt már most biztos, hogy az RB Leipzig lesz a második a forduló után, egy győzelemmel pedig négy pontosra növelheti az előnyét. A Hertha pedig maradt 11. és egyre távolibbnak tűnik az európai kupasorozatot érő 6. hely. 

(Borítókép: Shinji Kagawa gólja a Hertha BSC ellen. TF-Images/Getty Images)