Jolán
2 °C
4 °C

A 49 passzos gólt is nevezni kéne a Puskás-díjra

2018.01.21. 11:57

A skót Celticet tavaly Puskás-díjra jelölték, mert a futballistái körülbelül másfél percig tartó, 29 passzos játék végén szereztek gólt. Szombaton emeltek a szinten, középkezdés után két percig járatták a labdát, mielőtt gólt lőttek a Brechin City-nek.

A meccset a Celtic kezdte, ráérősen passzolgatott hátul, de szép lassan egyre közelebb került a Brechin kapujához. A másodosztályú csapat hiába próbált labdát szerezni, hozzá sem tudtak érni. A Celtic közel két percig tartotta a labdát, majd az alapvonalról érkező, 49. passz után James Forrest talált a kapuba.

A Celtic csak azt csinálta, amit szokott, statisztikák is bizonyítják, hogy labdatartásban a skót bajnok Európa legjobbja, ha a bajnokságokat nézzük, előzi a Manchester Unitedet és a Barcelonát is. Ha a Celitchez kerül a labda, átlagosan 23,5 másodpercig meg is tartja. 

A skót FA-kupa-meccsen végül 5-0-ra nyert a Celtic.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?