Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Majdnem eltörött az orra a gólörömben

2018.01.22. 22:59

Óriási meglepetésre a Liverpool 1-0-s vereséget szenvedett a Premier League 24. fordulójának zárómeccsén a Swansea otthonában. A walesi csapat a győzelmével is az utolsó helyen maradt, míg a Liverpool 19 meccs után, október 22-e óta először szenvedett vereséget.

A nem igazán látványos meccsen a Swansea a 40. percben szerzett vezetést. Egy szöglet után lecsorgó labdát Alfie Mawson kotorta be közelről a jobb alsó sarokba. A gólpaszt adó Federico Fernandez csapattársát ünnepelte, amikor hátulról egy másik Swansea-játékos is ünnepelni.

Olyan szerencsétlen ütközés volt, hogy Fernandez orrán egyből felszakadt a bőr. Akár még súlyosabb is lehetett volna, az argentin védőnek minden esetre nagyon fájt az eset, a gól után percekig kellett ápolni.

A meccs színvonalára jellemző, hogy az első félidőben a gól mellett egy hazai fejes, illetve Mohamed Szalah helyzete (az is méterekkel fölé ment) volt említésre méltó esemény.

A második félidőben a Liverpool egyre többet támadott, Szalahnak volt egy nagyon veszélyes szabadrúgása. Felpörgött a Liverpool és sok dolga akadt Lukas Fabianskinak, a Swansea kapusának.

A hazai csapat teljesen feladta a támadást a végére és az eredmény tartására törekedett. A Liverpool mindent elkövetett – legalább az egyenlítő gól megszerzésére, amit az utolsó pillanatban kihagytak, arra nincsenek szavak. Előbb egy kapufa, majd egy két méterről kihagyott helyzet.

Az angol mellett a spanyol és az olasz bajnokságban is játszottak egy-egy meccset. A Serie A-ban a Juventus egy hasonlóan unalmas meccsen végül 1-ra győzte le a Genoát és továbbra is tapad az egy ponttal vezető Napolira.

A spanyol bajnokságban az Eibar a Malagát fogadta és a kiesés ellen küzdő vendégcsapat egy, a 16. percben szerzett góllal vezetett nagyon sokáig. A hazaiak a 76. percben egyenlített, a Malaga végén 10 emberrel fejezte be a meccset és maradt az utolsó helyen.

Premier League, 24. forduló

  • Swansea-Liverpool 1-0 (1-0)

Seria A, 21. forduló

  • Juventus-Genoa 1-0 (1-0)

La Liga, 20. forduló

  • Eibar-Malaga 1-1 (0-1)