Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akkor ez most Piqué gólja, nem?

2018.01.29. 15:20

Véres verejtékkel, szezonbeli leggyengébb futballjával verte a Barcelona a spanyol bajnokságban 17. Alavést vasárnap este, a Nou Campban. A bentmaradásért küzdő csapat félidőben még vezetett, Luis Suárez csak a 72. percben tudott egyenlíteni, hogy aztán Messi szabarúgásból megszerezhesse a győztes gólt a 2-1-hez a 84.-ben.

De várjunk csak egy pillanatot, kié is volt az az egyenlítő gól? Suárez ugyanis kapásból kissé eltörte Iniesta remek beadását, és a lassításokból látszik, hogy Piqué összehúzza magát, de dőlés közben a karján megcsúszik a labda.

Igen, a kezéről ment be, bár alig lehetett észrevenni. Vétlen volt, de a hátsó kamerából látszik, hogy Suárez lövése valószínűleg kapura sem megy, ha nem változtat irányt a csapattársán. De az biztos, hogy a visszaérő védőben a vonalon elakadt volna a labda.

Vagyis ha nincs Piqué, ez nem gól, de a találatot Suáreznek írták be.

Kissé meglepő, de a madridi Marca című újság is vétlennek értékeli Piqué kezezését, azaz nem kellett volna érvényteleníteni a gólt. Fura, hogy futballban kézről megy be, de érvényes. A szabályok szerint persze van ilyen.

A második gólnál is mázlija volt a Barcának, ugyanis a Messi-szabad előtt Paco Alcácer, akit felrúgtak, biztosan lesről jött visza a labdáért. Sergi Roberto passzánál is lesen állt, utána ha Suárez hozzáér, akkor is lesről érkezik a csatár, akit faultoltak.

Ignacio Iglesias Villanueva játékvezető és asszisztense – ők voltak, aki Valenciában nem adták meg a Barca méteres gólját – most egyik lest sem látta.

A 88. percben az Alavés-játékosok hevesen reklamáltak egy lövésük után, ami a barcás Umtiti kezében akadt el. Büntetőt akartak, de a bíró nem ítélt semmit. A labda nagyon közelről jött és erősen, a védő keze maga mellett volt, természetes helyzetben.

Láttunk már azért ilyenért büntetőt, úgyhogy az egész meccset figyelembe véve egyértelmű, hogy a Barca ezúttal szerencsével nyert. (Spanyolországban nincs videóbíró, csak a következő szezonban vezetik be.)

A Marca is megírta, hogy február 14-én lesz két éve, hogy a Barcelona ellen büntetőt fújtak a spanyol bajnokságban. 74 bajnoki ment el, azóta nem adtak tizenegyest ellenük.