Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Klopp: Tévécsatorna szabta meg, mennyi legyen a hosszabbítás

2018.01.30. 18:48

Még mindig nem nyugodott bele Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a hétvégi, West Bromwich ellen hazai pályán szenvedett FA Kupa-vereségbe. Klopp állítja, az első félidőt idő előtt fújták le, mert a meccset közvetítő sportcsatorna kérte, hogy négy percnél ne legyen hosszabb a ráadás.

Az első félidőben összesen négy gól esett, többször a videóbíró miatt állt a játék és a vendégek kétszer cserét is hajtottak végre, de Craig Pawson játékvezető plusz három perc 53 másodpercnél lefújta a félidőt. Az ESPN szerint nagyjából 7 percet kellett volna hosszabbítania a bírónak.

A Pool menedzsere állítja, hogy a negyedik játékvezetőtől hallotta, hogy hiába járna legalább tízpercnyi ráadás, csak négy perc lesz, mert ennyit engedélyez a televíziós csatorna. A BT Sport természetesen tiltakozott, szerintük ehhez nekik semmi közük nem volt, a negyedik játékvezetőn múlik, mennyi idő legyen a ráadás.

Klopp még hozzátette, már szombaton jelezni akarta, de aztán nem beszélt róla:

Az igaz, hogy a televízió rengeteg pénzt fizet a kluboknak a közvetítésért, de jó lenne, ha a játék lenne a legfontosabb. Lehet, hogy a televízió annyi pénzt ad, mint sehol máshol, de értsék meg, mi egy fantasztikus terméket szállítunk le. Az lenne a tisztességes, ha megbeszélnénk ezeket a dolgokat, hogy valami megoldás találjunk és egy meccs annyi ideig tartson, amennyi idei tartania kell. Ne mondja senki azt, hogy ez egy kicsit hosszú.

A profi játékvezetők szervezete, a PGMOL közleményt adott ki, amelyben jelezték, nincs semmiféle kommunikáció a játékvezetők és a műsorszóró között, így azt sem határozhatták meg nekik, hogy mennyi ideig tartson egy meccs. Közölték továbbá, hogy a videóbírónak kötelessége tájékoztatni a negyedik játékvezetőt, hogy mennyi volt a videózás miatt kiesett idő.

A Liverpool végül 3-2-re kapott ki, így már a 32 között búcsúzott az FA-kupától. (MTI/Index)