Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klopp: Tévécsatorna szabta meg, mennyi legyen a hosszabbítás

2018.01.30. 18:48

Még mindig nem nyugodott bele Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a hétvégi, West Bromwich ellen hazai pályán szenvedett FA Kupa-vereségbe. Klopp állítja, az első félidőt idő előtt fújták le, mert a meccset közvetítő sportcsatorna kérte, hogy négy percnél ne legyen hosszabb a ráadás.

Az első félidőben összesen négy gól esett, többször a videóbíró miatt állt a játék és a vendégek kétszer cserét is hajtottak végre, de Craig Pawson játékvezető plusz három perc 53 másodpercnél lefújta a félidőt. Az ESPN szerint nagyjából 7 percet kellett volna hosszabbítania a bírónak.

A Pool menedzsere állítja, hogy a negyedik játékvezetőtől hallotta, hogy hiába járna legalább tízpercnyi ráadás, csak négy perc lesz, mert ennyit engedélyez a televíziós csatorna. A BT Sport természetesen tiltakozott, szerintük ehhez nekik semmi közük nem volt, a negyedik játékvezetőn múlik, mennyi idő legyen a ráadás.

Klopp még hozzátette, már szombaton jelezni akarta, de aztán nem beszélt róla:

Az igaz, hogy a televízió rengeteg pénzt fizet a kluboknak a közvetítésért, de jó lenne, ha a játék lenne a legfontosabb. Lehet, hogy a televízió annyi pénzt ad, mint sehol máshol, de értsék meg, mi egy fantasztikus terméket szállítunk le. Az lenne a tisztességes, ha megbeszélnénk ezeket a dolgokat, hogy valami megoldás találjunk és egy meccs annyi ideig tartson, amennyi idei tartania kell. Ne mondja senki azt, hogy ez egy kicsit hosszú.

A profi játékvezetők szervezete, a PGMOL közleményt adott ki, amelyben jelezték, nincs semmiféle kommunikáció a játékvezetők és a műsorszóró között, így azt sem határozhatták meg nekik, hogy mennyi ideig tartson egy meccs. Közölték továbbá, hogy a videóbírónak kötelessége tájékoztatni a negyedik játékvezetőt, hogy mennyi volt a videózás miatt kiesett idő.

A Liverpool végül 3-2-re kapott ki, így már a 32 között búcsúzott az FA-kupától. (MTI/Index)