Olivér
5 °C
8 °C

Marseille-ben forradalmasították a középkezdést

2018.01.30. 18:50

Érdekesen kezdődött a második félidő a hétvégi Marseille-Monaco (2-2) francia bajnoki rangadón: a marseille-es Payet egyszerűen kirúgta a labdát taccsra, a - nekik - jobb oldali szögletzászló közelébe.

A kommentátorok is csak azt kérdezték, hát ez meg mi volt, és két percen belül választ is kaptak rá. A Monaco-bedobásra felállt letámadni a Marseille, a vendégek nem is tudták kihozni, a labda kiment, már a hazaiak jöhettek bedobással.

Ők meg tudták tartani a labdát, és bár Thauvin egy pillanatra elvesztette, ám visszaszerezte, felrúgták, szabadrúgást végezhetett el Payet. A beadását Germain a kapuba bólintotta, máris vezettek 2-1-re.

Ami történt:

Payet szándékosan kivágta a labdát a középkezdésnél, tudván, hogy egy bedobásból nehéz kijönni a saját térfélről, és a terv be is vált, viszaszerezték a labdát, gólt rúgtak.

A németben gegenpressingnek, azaz ellennyomásnak nevezik ezt a letámadást, Koroknai kolléga emlékszik is egy 3-4 évvel ezelőtti Leverkusen-meccsre, amikor ők is hasonló kezdéssel kísérleteztek.

(B verzió a történtekre: jól fizetett a bedobás, mint a második félidő első eseménye.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?