Duplázták az átigazolási rekordot az angol futballklubok

2018.02.01. 13:07

A topligák közül toronymagasan az angol futballbajnokság klubjai költötték a legtöbb pénzt új játékosokra a szerdán zárult téli átigazolási időszakban.

A Deloitte könyvvizsgáló cég kimutatása szerint a Premier League-klubjai

  • 430 millió fontot (152 milliárd forintot) költöttek januárban, ami közel duplája a 2011-ben felállított eddigi rekordnak.
  • A klubok csak a szerdai, utolsó napon 150 millió fontért vásároltak játékosokat, ami szintén új csúcs.
  • A két legdrágább futballista két hátvéd volt: a holland Virgil van Dijk 75 millió font ellenében szerződött a Southamptontól a Liverpoolhoz, míg a francia Aymeric Laporte 58 millió fontért cserébe került a Manchester Cityhez, 
  • dobogós igazolás volt még az Arsenal rekordigazolása, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang került: a támadóért 55,6 millió fontot fizettek a londoniak a Borussia Dortmundnak.

A többi topliga közül a spanyol bajnokságban szereplő Barcelona költötte a legtöbbet új játékosokra: a katalán sztárcsapat 104 millió fontot fizetett a Liverpoolnak Philippe Coutinhóért, és további 10 milliót adott a Palmeirasnak a kolumbiai védő Yerry Mináért. Az Atlético Madrid is most vette meg hivatalosan a Chelsea-től Diego Costát, akiért 57,6 millió fontot fizetett.

 A német bajnokságban a Borussia Dortmundba szerződő svájci Manuel Akanji (21,5 millió euró) volt a legdrágább téli vétel, míg az olasz élvonalban szereplő klubok jóval alacsonyabb pénzösszeget költöttek. (MTI)  • Tippek
  • Hírek