Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levették a lélegeztetőről, két hét múlva hazatérhet a 11-szer újraélesztett dabasi futballista

2018.02.06. 09:48

Mi is beszámoltunk róla szombaton, hogy műszívvel kellett életben tartani a Dabas 16 éves játékosát, akit összesen 11-szer élesztettek újra, míg kórházba került, miután rosszul lett csapata mérkőzésén. A vizsgálatok később megállapították, hogy a játékos egy nagyon ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul. A labdarúgót kezelő Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője szerint csoda volt, hogy a játékos életben maradt.

A kórház főorvosa kedden reggel a TV2 Mokka című műsorában adott újabb tájékoztatást a fiatal futballista állapotáról. Az orvos elmondta, hogy a játékost már levették a lélegeztetőgépről, illetve további jó hírekkel is szolgált.

10802040 747818251998345 6518823103162992316 n
Fotó: Facebook

„Azt gondolom, van esélye, hogy újra sportoljon. Ádám gyakorlatilag infarktust kapott meccs közben, és a mentős kollégának köszönhető, hogy életben tartotta a fiút, amíg kórházba került. Ott műszíven kellett tartani, és utána műtöttük csak meg. Úgy tűnik, nincsen maradandó károsodása, ami a gyors reakciónak köszönhető” – idézte a MNO az orvos szavait, aki szerint a játékos „két hét múlva hagyhatja el a kórházat, ezután rehabilitációra szorul, de mivel jó fizikumú, mosolygós fiú, ezért bizakodóak lehetünk".

Az orvos ezenkívül azt is elmondta, hogy mindez jelentős részben annak a szabadnapos mentősnek az érdeme, aki azonnal, már a pályán szakszerű segítségben részesítette a fiatal játékost.