Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pontlevonással büntették az Olimpiakoszt a verekedő szurkolók miatt

2018.02.12. 20:49

Szurkolói erőszak miatt hárompontos levonással és két zárt kapus mérkőzéssel büntették a görög Olimpiakosz labdarúgócsapatát. A bajnoki címvédő athéni klubnak mindezek mellett 90 ezer eurót (28 millió forintot) kell befizetnie a szövetség kasszájába, mivel február 4-én az AEK Athén ellen 2-1-re elveszített összecsapáson több száz drukker összeverekedett a rendőrökkel, illetve pirotechnikai eszközöket dobált a pályára. A klub – amely minden bizonnyal fellebbez a döntés ellen – hátránya a büntetés után már kilenc pont a listavezető PAOK csapatával szemben.

Szintén szurkolói rendbontás miatt szektorbezárásra és 100 ezer euróra (31,2 millió forint) megbüntette a Rapid Wien labdarúgóklubot az osztrák liga. A február 4-én rendezett Rapid-Austria 1-1-es bécsi rangadó tíz percre félbeszakadt, mert az első félidőben a szurkolók különböző tárgyakat dobáltak a pályára, amivel az ellenfél két játékosát, Raphael Holzhausert és Felipe Pirest el is találtak. A liga döntése szerint a Rapidnak két hazai mérkőzésén kell lezárnia az Allianz Stadion 14 szektorát, de az egyik meccsre szóló büntetést egy évre felfüggesztették, írja az MTI.