Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Lázár Bence

2018.02.22. 13:29 Módosítva: 2018-02-22 13:30:28

Február 22-én hajnalban elhunyt Lázár Bence labdarúgó – közölte a Sport TV a Facebookon.

Az Újpest játékosa régóta leukémiával küzdött. Klubja két napja még felhívást tett közzé, hogy véradással segítsék Lázár felépülését.

A futballista Lajosmizsén kezdte pályafutását, majd innen igazolta le az Újpest 2006-ban. Felnőtt bemutatkozása előtt rövid időre Ausztriába adták kölcsön, majd később szinte berobbant az NB I.-be, a Kaposvár ellen két góllal debütált a felnőtteknél.

A 2011-es tavaszi szezonban 13 meccsen 8 gólt szerzett, és a magyar futball ígéretei között tartották számon. Végül négyszer játszott az U21-es válogatottban.

Három évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála leukémiát. A focit abbahagyta, a felépülésére koncentrált, közben a Sport TV-n szakkommentátori munkát vállalt, és a csatorna honlapján blogot is vezetett. Lázár Bence 26 éves volt.

Az Újpest ma este fél 8-kor gyertyagyújtással emlékezik meg Lázárra a Szusza Ferenc-stadionnál, de részvétét fejezte ki az MLSZ és a Nyíregyháza is, ahol egy ideig kölcsönben játszott.