Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki nyugodjon le: Neuer érkezik a vb-re

2018.03.02. 11:06

2017. szeptember 16-a óta nem játszott futballmeccset Manuel Neuer, a Bayern és a német futballválogatott kapusa. Néhány hónapon belül háromszor tört el az egyik lábközépcsontja, így felépüléséhez már sokkal több idő kell, mint egy effajta átlagos sérülésnél. Az is felmerült, a nyári világbajnokságot is ki kell hagynia.

A németek másodedzője, Thomas Schneider számolt be állapotáról az ESPN-nek.

Magabiztosak vagyunk a vb-je miatt. Ha Manu fitt, ő a világ legjobb kapusa. De a brazilok és a spanyolok elleni barátságos meccsünk négy héten belül lesz, az még korai. De az utolsó pillanatig várunk rá.

A Bayern-ügyvezető Karl-Heinz Rummenigge a Bayern TV-nek beszélt a kapus lábadozásáról. Ő Schneidernél is optimistább, állítja, két hét múlva már rendesen edzhet a kapus, sőt, majdnem fitt is lesz:

Nagyon jó úton jár, mentálisan erősnek tűnik. Nagyon bízunk benne, hogy játszik még a Bayernben ebben a szezonban, aztán semmi sem állhat az útjában, hogy a vébén is szerepeljen.

Schneider azért nem hallgatta el, megvan a helyettesük arra az esetre, ha Neuernek valami újra közbejönne: Marc-André Ter-Stegen, a Barcelona kapusa.

Marc szenzációsan játszott a Konfödkupán, a Barcelonában is sokat fejlődött, hihetetlenül erős meccsei voltak. A válogatottban is megerősítette a helyét. Világklasszis, úgyhogy kapusposzton semmi problémánk nincs.