Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Busquets ötlete kellett a Messi-szabadhoz

2018.03.06. 20:56

Messi-szabadrúgásgóllal verte 1-0-ra a Barcelona az Atletico Madridot vasárnap, és lépett meg 8 ponttal a spanyol bajnokság élén üldözője előtt. A gólnál a labdába beleért Oblak kapus, és talán ki is védi, ha hamarabb látja meg és indul el rá.

Hogy nem indult előbb, a Barca köszönheti Sergio Busquets ötletének, aki egy másik sorfalat is állított az Atleticóé mellé. A 189 centis középpályás önmagából, a 184 magas Rakiticből és a 194 magas Piquéből szervezett falat: az atletisek mellé álltak, hogy elzárják a kilátást Oblak elől.

A kapus a rövid sarokra felállította a sorfalat, maga a hosszút fogta úgy, ha kell, elindul a sorfal mögé. Kellett, viszont a három barcás miatt nem láthatta a lövés pillanatát, csak akkor vette észre a labdát, amikor az már a sorfal fölött volt. Sokkal később indult el, mint a Barca-fal nélkül tette volna, de még így is elérte a labdát, kiütni viszont már nem tudta.

Messi 9 nap alatt 3 szabadot lőtt be a spanyol bajnokságban, szombaton a Gironának, csütörtökön a Las Palmasnak, vasárnap az Atleticónak rúgott be egyet - utóbbit nem kicsit a Busquets-sorfalnak köszönhetően.