Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktor megihlette Hajdú B. Istvánt?

2018.03.07. 17:34

Orbán Viktor múlt pénteken pár diósgyőri szurkolóknak kifejtette , hogy hiányolja a pirotechnikát a magyar stadionokból, és a kormány kész lenne változtatni a helyzeten.

Hétfőn Bánki Erik, Fideszes országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja a Digi Sport reggeli műsorában mélyen egyetértett főnöke kezdeményezésével, amit az új stadionokban biztonságosan megvalósíthatónak nevezett.

És láss csodát, amikor a szerdai PSG-Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzésen a hazai szurkolók begyújtották a görögtüzeket, az állami csatornán közvetítő sztárriporter vért izzadva próbálta meg valahogy kihozni a dologból, hogy ez igazából szép és jó.

Ha a pirotechnika melletti állásfoglalással nem okozott volna elég meglepetést, Hajdú B. Istvánnak mindehhez egy olyan alkalmat sikerült kiválasztania, amikor a pirózás miatt egy időre félbe kellett szakítani a meccset, és a PSG játékosai a saját szurkolóiknak könyörögtek, hagyják már abba.

És Brych mutatja is Di Mariának, hogy amíg lángokban a lelátó (addig áll a játék). Egyébként elég jól néz ki, már nem az, hogy lángol a lelátó, hanem maga a jelenség. Ez egy szép…, ha nem balesetveszélyes, akkor ez egy futballpályára azért elképzelhető műveletsor

– fogalmazott a Príma Primissimi-díjas riporter. Az utolsó mondat alatt Thiago Silvát, a PSG csapatkapitányát mutatta a kamera, amint feldúltan integetve próbálta meggyőzni saját szurkolóit, fejezzék be a pirózást.

A témához kapcsolódó apróság, hogy a kormányrendeletet, ami Magyarországon tiltja a pirotechnikai eszközök használatát a stadionokban (is), 2011-ben hozták.

Pirotechnikai termék magánszemély által közúti és gyalogos közlekedésre (út, járda, híd stb.), kikapcsolódásra, szórakozásra, sporttevékenységre, szabadidő eltöltésére szolgáló területen - kivéve a december 28. 18 óra és a következő naptári év január 1-jén 6 óra közötti időtartamot - nem használható fel.

Az UEFA rendezvényein mindenfajta pirotechnika használata tilos, zéró tolerancia van.