Árpád
-2 °C
3 °C

A lengyelek is nekimentek a lengyel BL-bírónak

Hibát hibára halmozott Szymon Marciniak, a Tottenham–Juventus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójának lengyel játékvezetője. A produkciójára jellemző, még a lengyel lapok sem kímélték.

A Eurosport lengyel kiadása például azt írta, hogy soha nem akarnak rosszat a BL lengyel szereplőinek, mert amúgy sincsenek sokan, de különösen szomorú, amikor nekik kell a bírót kritizálniuk. A cikkben aztán sorra veszik, mi volt Marciniak négy legnagyobb hibája.

Az első percben Benatia a 16-oson belül fejelt a saját karjára, de Marciniak nem ítélt büntetőt. Persze ez lehetett vétlen kéz, nem is ez volt a lengyel legnagyobb sara.

A 14. percben Harry Kane vitte el a labdát Giorgio Chiellini mellett, az olasz elcsúszott, a videó alapján kézzel ért bele a labdába, kétszer is. Ránézésre ez is lehet véletlen, de azért mindkét kézzel érinteni a labdát másodperceken belül, ez nem gyakori.

A szarvashiba: a 17. percben nem ítélt büntetőt a Juventus javára. Jól látszott az ismétlésen, hogy a becsúszó Jan Vertonghen a labdát már nem, Douglas Costa lábát viszont elérte, kétszer is. Alapvonali asszisztensének is látnia kellett volna, de ő sem jelzett.

A 21. percben a lengyelek szerint piros lapot kellett volna felmutatni Barzaglinak, aki nem elég, hogy felrúgta a Tottenham gólszerzőjét, Szont, hanem még meg is taposta. Szintén kétszer, mert elsőre lehet mondani, hogy véletlenül lépett rá, a második mozdulata viszont direkt volt. A bíró ezt nem is látta, nem is figyelte Szont és Barzaglit, csak a labdát nézte. Asszisztense meg nem jelzett, minden bizonnyal ő sem figyelt.

A második félidőben csak egyszer hibáztak Marciniakék, ezen a Juventus továbbjutása mehetett volna el, de megúszták, mind az olaszok, mind a bírók.

A 90. percben Harry Kane kapufát fejelt, a labda a gólvonalra pattant. Nyomasztóan közel volt a 2-2 és a hosszabbítás, ám Barzagli - akinek ugye már nem szabadott volna a pályán lennie - kivágta a labdát.

Kane a fejeshez méteres lesről lépett vissza, de ezt senki nem vette észre, csak a kamerák.

A videón jól látszik, hogy a partjelző szemét ki kellett volna hogy szúrja Kane lespozíciója, érthetetlen, hogy miért nem jelzett.

Marciniakék meccséhez csak Kassai és társai múlt tavaszi madridi ámokfutása fogható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?