Tizennyolc évesen, álmában halt meg a Tours FC középpályása

2018.03.09. 17:37 Módosítva: 2018.03.09. 17:52

Péntek reggel holtan találták a francia másodosztályban játszó Tours FC utánpótláskeretének 18 éves középpályását, Thomas Rodriguezt – olvasható a klub honlapján.

Rodriguez a 2016-17-es szezon végén csatlakozott a Tours csapatához, emellett pedig tagja volt az U19-es válogatottnak is, a csapat leírása szerint pedig képességei és motiváltsága miatt is nagy jövő állt előtte. Mint írták, megrendítette őket a tragédia, a fiú családja iránt pedig kifejezték együttérzésüket.

A tragédia miatt a liga döntése értelmében elhalasztják a Tours péntek esti, Valenciennes elleni meccsét, a hétvégén pedig mind a Ligue 1, mind a Ligue 2 meccsein egyperces gyászszünettel emlékeznek majd a játékosra.

Az eset kísértetiesen hasonlít Davide Astori, az olasz Fiorentina csapatkapitányának múlt vasárnapi halálára, a 31 éves olasz válogatott futballista szintén álmában hunyt el, hirtelen szívmegállás következtében.

Egy másik fiatal sportoló is életét vesztette egyébként a napokban, a 17 éves olasz úszót, Mario Ricciót edzés közben érte a halál csütörtökön – írja az Il Mattino. A fiút ugyan sikerült kihúzni a medencéből, de az újraélesztési kísérletek nem vezettek eredményre.  A haláleset miatt nyomozás indult az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport