Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A korábbi magyar kapitány és Ronaldo is halhatatlan lett

2018.03.10. 11:36

A 18-szoros olasz bajnok Internazionale pénteken ünnepelte fennállása 110. évfordulóját. A születésnap alkalmából felkérte a szurkolókat, illetve neves olasz és nemzetközi sportlapokat, hogy szavazzanak arról, ki legyen a most létrehozott Hall of Fame első négy tagja.

A klub hivatalos honlapjának tájékoztatás szerint öt különböző csatornán több százezer szurkoló, valamint 25 nemzeti és nemzetközi sportlap adta le a voksát. Ennek megfelelően Walter Zenga, Javier Zanetti, Lotthat Matthäus, valamint a brazil Ronaldo, valamint a Moratti család kapta meg elsőként ezt felejthetetlen elismerést.

Zenga elmondta, gyermekkori álma vált valóra, hiszen mindig is amikor a stadionba ment, Inter-meccset akart nézni. Zanetti hozzátette, gyermekként érkezett Milánóba és a Moratti-család befogadta, innentől már egyértelmű volt számára az örök szerelem az Interrel.

Matthäus, aki korábban a magyar futballválogatott kapitánya volt, 20 éves pályafutásából négyet töltött az Internél, de ez volt karrierje négy legszebb éve. Ronaldo pedig így kommentált:

„Az előttem lévő generációk segítettek abban, hogy azzá váljak, ami most vagyok. Legendák voltak és ez nekem is sok ösztönzést nyújtott.”