Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

98 év után eshet ki a Hamburger SV a német első osztályból

2018.03.11. 10:44

A Hamburg a német futball egyik legnagyobb múltú csapata, de a Bayern München ellen elszenvedett 6-0-ás mészárlás után jó eséllyel ki fog esni az első osztályból. Ez pedig azért nagy szó, mert a HSV az egyetlen német csapat valaha, ami fennállása óta (1919) minden évben a top ligában játszott, vagyis immár 98 éve (a Bundesligát 1963-ban hozták létre, de még az első osztály rövidebb történetében is a HSV az egyetlen csapat, ami minden évben az első osztályban küzdött).

Persze a HSV messze nem olyan sikeres, mint a Bundesliga koronázott királya, a Bayern München, ami a legtöbb bajnoki címmel (27), német kupával (18), ligakupával (6) és szuperkupával (6) rendelkezik. Ennek ellenére azért csak összejött hat bajnoki cím, három kupa és egy ligakupa, illetve egyszer KEK-et is nyertek.

Az utóbbi évek azonban nem a Hamburgról szól, az utolsó trófeájukat (egy ligakupát) is 2003-ban nyerték, idén pedig jó eséllyel megtörténik velük az, ami 98 éves fennállásuk óta soha:

Kiesnek a német első osztályból.

Ráadásul, ha már szóba jött a Bayern: a HSV legutóbb 2009-ben tudta legyőzni a rekordbajnokot, azóta 13 vereség mellett csak két döntetlenre futotta a matchstat.com szerint. Ráadásul az idegenbeli meccseik így néztek ki: 6-0, 8-0, 5-0, 8-0, 3-1, 9-2, 5-0, 6-0, 1-0.

MÜNCHENBEN TEHÁT KILENC MECCSEN 51 GÓLT KAPOTT ÉS MINDÖSSZE HÁRMAT SZERZETT A HSV 2009 ÓTA.