Judit
3 °C
7 °C

Ekkora csendet futballstadion még nem hallott

2018.03.12. 16:32

Vasárnap játszotta első meccsét a Fiorentina csapatkapitánya, Davide Astori múlt vasárnapi halála óta. A firenzei Franchi-stadionban hosszan emlékeztek a játékosra a kezdés előtt, majd a 13. percben meg is szakították a meccset: a 13-as mez volt az övé, óriási élőképpel tisztelegtek előtte a drukkerek.

Az egész megemlékezés legmegdöbbentőbb része mégis az volt, amihez semmire nem volt szükség, nem kellett külön készülni vele: a csend.

Amikor a Fiorentina és a Benevento futballistái a kezdés előtt kezet fogtak, a 45 ezer néző síri csendben figyelt. Hallani lehetett, ahogy összecsapódik a játékosok tenyere, hallani lehetett a szelet. (A videóban kábé 1 perctől.)

Ilyen csend futballstadionban elképzelhetetlennek tűnt, talán nem is volt soha.

A meccset a Fiorentina 1-0-ra megnyerte. A gólt pont az a Vitor Hugo szerezte, aki Astori posztján középhátvédnek bekerült a csapatba. Ráadásul a 31-es mezt viselte, és életében először talált be a Serie A-ban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?