Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fideszes aláírásgyűjtő pult előtt értékelték a fordulót a megyei bajnokságban

2018.03.13. 20:27 Módosítva: 2018-03-13 20:36:26

Nem olyan nehéz megérteni, hogy miért fontos a kormánypártnak a labdarúgásba tolni azt a rengeteg pénzt, noha a kirakattal elég nehéz népszerűséget szerezni. A 444.hu pompás találata az alábbi videó a Beregi Hírek Youtube-csatornájáról, amiben  Filep Sándor, a megyei első osztályú Austria Juice-Vásárosnamény SE elnöke értékeli a hétvégi forduló eseményeit.  Mielőtt azonban eddig eljutnánk, több izgalmas fordulat is történik.

Az első rögvest a nyitókép, Filep úr ugyanis egy fideszes aláírásgyűjtő pult előtt értékeli múltat és jövendőt. Ebből talán már sejthető, hogy a klubelnök mondandója nem ragadt le az unalmas sportszakmai szempontoknál. Főként ha még azt is hozzátesszük, hogy Filep Sándor főállásban Vásárosnamény polgármestere a Fidesz-KDNP színeiben.

Mindezeknek megfelelően az  Austria   Juice-Vásárosnamény SE (ez a csapat hivatalos neve) teljesítményének méltatásából egy igazi, bumfordi kampányszöveg kerekedett.

"Tisztelettel köszöntöm a Beregi Hírek olvasóit, nézőit ezen a csodálatosan szép délutánon" – kezd bele Filep úr, hogy aztán egy váratlan kanyarral meginduljon a saját kapuja felé –

Aláírásgyűjtések közepette is az embernek az agya sokmindenre jár, elsődlegesen ugye április nyolcadikára, hiszen a magyarság történetének, történelmének egy nagyon fontos dátumához érkezünk. Nagyon sokan azonban a sportrendezvényeken is már csak ezzel a kérdéskörrel foglalkoznak. Tudjuk azt, hogy április 8-án is csak egy győztes születik. Nem volt ez másként egyébként a Vásárosnamény-Tiszavasvári mérkőzésen sem.

Érdemes megnézni a videót, mert ilyet azért ritkán lát az ember. (Pontosabban ritkán látott, eddig.

Újabb fordulat: a történetnek itt még nincs vége. Ugyanis amikor megnéztük a Beregi Hírek csatornáját a videó beágyazásához, hirtelen azt hittük, rosszul látunk, netán Filep úr öltözött át, amíg nem figyeltük. Ugyanis felkerült egy újabb, kísértetiesen hasonlónak felvétel az oldalra, méghozzá a közeli Beregdaróc megye kettes csapatának vezetőjétől, Baracsi Endrétől, aki főállásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke

Ő valamivel visszafogottabban kampányol – mondjuk ilyen díszlet mellett túl sok szóra nincs is szükség – sőt egy egész átlagos értékelést mond a sáros pályán kivívott fontos győzelemről, hogy aztán a zárómondatban csak letegye a hűségesküt egy remekbe szabott csattanóval.

"Vásárosnamény és Beregdaróc között a kapcsolat kiváló, köszönhetően természetesen Filep Sándor polgármester úrnak, aki sok mindenben segítette a felkészülésünket. Ezúton is szeretném megköszönni, és természetesen biztosítani ezen a médiumon keresztül is mind őt, mind pedig a vásárosnaményiakat, hogy

Beregdarócra viszont mindig lehet számítani, és nem csak a sport terén."

Hogy ez valami fura beregi szokás, hogy csak fideszes aláírásgyűjtő pulttal a háttérben lehet értékelni a srácok teljesítményét, esetleg kampányidőszakban még kötelező is, nem tudjuk. De érdeklődve várjuk, hogy vajon hány hasonló felvétel jelenik meg április nyolcadikáig. A Beregben, meg máshol.