Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beszólt Mourinhónak a legrosszabb PL-edző, nem teszi zsebre, amit kapott

2018.03.13. 10:19

Kár, hogy Mourinho edzi, mert angol, adnának neki időt, csak nem Mourinho, mert neki csak az eredmények számítanak. Ha van egy-két gyengébb meccse, kiveszi a csapatból. Pedig fiatal, iszonyúan tehetséges, meccsekre van szüksége. Egy ilyen játékost minden héten látni akarsz

- nyilatkozta hétvégén Frank De Boer a BT Sportsnak Marcus Rashfordról, miután a 20 éves két góljával eldöntötte a Manchester United-Liverpool-rangadót (2-1).

Nem kellett sokáig várni a válaszra, José Mourinho a meccs utáni első, keddi BL-meccsüket beharangozó sajtótájékoztatóján visszavágott, de még hogy.

Olvastam valamit a Premier League történetének legrosszabb edzőjétől, Frank De Boertól. Hét meccs, hét zakó, nulla lőtt gól. Azt mondta, nem jó, hogy Marcus Rashfordot olyan edzi, mint én, mert nekem a legfontosabb a győzelem. Ha Frank edzené, veszíteni már biztosan megtanult volna.

De Boer a szezon elején hét PL-meccsen vezette a Crystal Palace-t az idézett mutatókkal.

Mourinho még megemlítette:

A legjobbat akarom Rashfordnak. Ha megnézik a számait, hogy mennyit játszott nálam az elmúlt és a mostani szezonban, a top5 emberem között van.

Rashford 93 meccsen szerepelt a Unitedben, mióta Mourinho az edző, azaz 2016 nyara óta. Egy és kétharmad szezon után a 93 szép szám, az 5214 perc 58 teljes meccsnek felel meg, ami szintén nem rossz. De kicsit árnyalja a képet, hogy Rashfordot Mourinho 42-szer becserélte, 32-szer lecserélte, azaz csak 19 meccset játszott végig 20 hónap alatt.