Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dárdai csókja hozta meg a szerencsét és a győzelmet

2018.03.19. 10:01

A Hamburg a félidőben 1-0-ra még vezetett a négy fordulón át gólképtelen Herthával szemben, a berliniek azonban megfordították a meccset a második félidőben.

Dárdai Pál az elefántcsontparti Kalout már 1-1-nél küldte be a 60. percben, és rá három percre a BL-győztes már eredményes is volt, amivel megnyerte a meccset. 27 forduló után az alapítástól élvonalbeli Hamburg így már az utolsó, és egyre reménytelenebb helyzetben van.

„Az edző megcsókolt, és azt mondta, rúgjak gyorsan egy gólt. Nem okozhattam neki csalódást” - elevenítette fel a játékos a csere körülményeit a Bildnek.

A 42. születésnapját a meccs előtt ünneplő magyar szakember olvasatában így nézett ki ez a helyzet.

„Külön kellett motiválnom Salomont, mert nem tettem be a kezdőcsapatba. Igen, azt mondtam neki, gólt kell szereznie, és egy szerencsecsókot nyomtam a homlokára, ami lám, meg is hozta nekünk az eredményt. A Bilbao ellen, az Európa Ligában is megcsókoltam, de akkor a lecseréléskor. A mesében is megcsókolja a hercegnő a békát, és csodás királyfi lesz belőle. Nekünk ez a szerencsecsók most a győzelmet jelentette.”

Az edző eredeti terve egyébként is az volt, hogy amikor már fáradnak a hamburgi védők, akkor dobja be gólérzékeny, de már nem túl gyors csatárát a hajrára. Érezte, hogy ő lehet a dzsókere a meccsen.

A Hertha így nagy levegőt vehet a válogatott szünetre, biztonságban van 35 ponttal - 40 pont mihamarabbi elérését tűzték ki célnak, mert az kényelmes bentmaradást jelent -, a kieséstől nem kell tartania, sőt.

Mindössze négy pont a távolság a hetedik, még Európa Ligát jelentő pozíciótól, és Dárdai még decemberben azt mondta, hogy szeretne egy olyan tavaszt, amikor folyamatosan zárkóznak fel, és lázba hozzák a közönséget.

A Wolfsburg ellen március 31-én jön a következő meccs hazai pályán, akkor még előrébb léphetnek, ráadásul az Olimpiai Stadionban idén még nem nyertek.